Rețele de socializare

Ediție TV

/FOTO/ Încă o victimă a exploziei, scoasă dintre ruine

Încă un cadavru a fost găsit sub dărâmături,  în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei. Trupul neînsuflețit a fost recuperată în această dimineață de către salvatori. Cadavrul victimei, care era dată dispărută, a fost depistat la etajul 14 al blocului.

Cauzele și consecințele exploziei din sectorul Râșcani sunt cercetate și de procurorii municipiului Chișinău, care au pornit o cauză penală, pentru omor din imprudență. Contactat telefonic, procurorul șef a Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați a declarat că dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a avut loc explozia nu ar fi respectat normele de exploatare a buteliei de gaz, riscă până la șase ani de detenție.

Procuratura a început cercetările după ce la etajul 16 al blocului unde s-a produs deflagrația, pompierii au găsit o butelie de gaz cu robinetul deschis. Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit.

În urma deflagrației, o femeia de 30 de ani și copilul ei de patru ani au fost striviți de tavanul locuinței. În seara de șapte octombrie, în jurul orei 23.00, salvatorii au scos de sub ruine corpurile neînsuflețite ale victimelor. Femeia decedată era profesoară de Limbă și Comunicare la Universitatea Ion Creangă din Chișinău.

Într-o postare pe o rețea de socializare, colegii transmit condoleanțe soțului ei, originar din Camerun, care și-a pierdut întreaga familie într-o singură clipă. Pe internet, oamenii s-au solidarizat cu tragedia bărbatului și i-au donat haine, dar și bani pentru a-și putea restabili actele de identitate. 

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Avocatul Viorel Berliba, arestat preventiv

Viorel Berliba, coordonatorul tezelor de doctorat, care figurează într-un dosar de corupție își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciarul numărul 13 din Chișinău

Astăzi, la cererea procurorilor, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani, au emis mandat de arest preventiv pe numele suspectului.

Avocatul Viorel Berliba figurează în același dosar de corupție împreună cu decanul Facultății de Drept a USM, Sergiu Brânza. Pe 11 octombrie, decanul, de asemenea, a fost arestat preventiv. Potrivit procurorilor anticorupție, cei doi ar fi luat mită de la doi studenți, pentru a-i ajuta să susțină tezele de doctorat.

Viorel Berliba se declară nevinovat și susține că nu a luat bani de la studenți. Avocatul acestuia va contesta decizia instanței la Curtea de Apel. Procurorii Anticorupție continuă să investigheze cazul. 

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal

Un fost procuror din Chișinău s-a împușcat mortal. Este vorba de Andrei Vicol, care activa în ultimii ani în calitate de avocat. Într-un comunicat de presă, procuratura Generală a transmis condoleanțe şi regrete profunde rudelor îndurerate.

În același timp, fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov a scris pe pagina sa de socializare că fostul procuror s-ar fi împușcat. Acesta și-ar fi luat zilele fiind influențat de nedreptățile vieții, și-a exprimat regretul Diacov.

Andrei Vicol și-a început cariera profesională la Departamentul instituțiilor Penitenciare, apoi a activat la procuratura generală.

După pensionare, activa în calitate de avocat, biroul său fiind situat în sectorul Ciocana al capitalei.  

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi furat cosmetică de 40 de mii de lei

 Și-au luat produse cosmetice să le-ajungă pe mult timp de acum în colo, dar au uitat să le plătească. Un tânăr de 24 de ani și tânără de 19 ani sunt cercetați penal pentru furt din magazin.

Potrivit forțelor de ordine, pe parcursul lunii septembrie, cei doi ar fi comis două furturi din unul și același magazin din sectorul Râșcani al capitalei.

Managerii magazinului s-au adresat la poliție și au declarat că de pe rafturi au dispărut produse în valoare de 40 de mii de lei. Forțele de ordine au început cercetările, iar recent, suspecții au fost identificați și escortați la inspectorat pentru audieri. Potrivit poliției, cei doi și-ar fi recunoscut vina.

Aceștia ar fi declarat că ar fi recurs la astfel de acțiuni pentru că aveau nevoie de bani. Acum, suspecții sunt cercetați în libertate, iar dacă vina lor va fi dovedită, riscă amendă de până la 67 de mii 500 de lei sau ar putea face până la patru ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii