Rețele de socializare

Ediție TV

/FOTO/ Încă o victimă a exploziei, scoasă dintre ruine

Încă un cadavru a fost găsit sub dărâmături,  în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei. Trupul neînsuflețit a fost recuperată în această dimineață de către salvatori. Cadavrul victimei, care era dată dispărută, a fost depistat la etajul 14 al blocului.

Cauzele și consecințele exploziei din sectorul Râșcani sunt cercetate și de procurorii municipiului Chișinău, care au pornit o cauză penală, pentru omor din imprudență. Contactat telefonic, procurorul șef a Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați a declarat că dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a avut loc explozia nu ar fi respectat normele de exploatare a buteliei de gaz, riscă până la șase ani de detenție.

Procuratura a început cercetările după ce la etajul 16 al blocului unde s-a produs deflagrația, pompierii au găsit o butelie de gaz cu robinetul deschis. Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit.

În urma deflagrației, o femeia de 30 de ani și copilul ei de patru ani au fost striviți de tavanul locuinței. În seara de șapte octombrie, în jurul orei 23.00, salvatorii au scos de sub ruine corpurile neînsuflețite ale victimelor. Femeia decedată era profesoară de Limbă și Comunicare la Universitatea Ion Creangă din Chișinău.

Într-o postare pe o rețea de socializare, colegii transmit condoleanțe soțului ei, originar din Camerun, care și-a pierdut întreaga familie într-o singură clipă. Pe internet, oamenii s-au solidarizat cu tragedia bărbatului și i-au donat haine, dar și bani pentru a-și putea restabili actele de identitate. 

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Hoții din casele de lux din UE, după gratii

Cei doi moldoveni, reținuți pentru furturi din casele bogătașilor din Germania și Italia, au fost arestați preventiv. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul central au admis demersurile procurorilor, iar cei doi suspecți, de 34 și 37 de ani își vor petrece următoarele 30 de zile în captivitate. Informația a fost confirmată pentru echipa 902 de către șeful INI, Ion Iachimov.

Amintim că suspecții au fost reținuți, pe șase decembrie, după ce procurorii PCCOCS au făcut 18 percheziții acasă și în mașinile lor, de unde au ridicat lucruri furate, în valoare de peste 6 milioane de lei. Forțele de ordine au stabilit că suspecții conduceau o gruparea infracțională, din care fac parte încă 15 moldoveni.

Aceștia furau bani, metale și pietre prețioase, obiecte de anticariat, din locuințe de lux din țările din UE, iar bunurile furate erau aduse, prin contrabandă, și vândute în țara noastră. Din banii câștigați, suspecții își cumpărau case, terenuri și mașini de lux.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 15 ani de detenție. Ceilalți 15 suspecți urmează să fie dați în căutare internațională. Potrivit procurorilor, cei 17 moldoveni ar fi furat bunuri în valoare de cel puțin 20 de milioane de euro.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Un taxi s-a izbit într-un camion

Grav accident în sectorul Ciocana  din capitală. O mașină de taxi s-a izbit violent într-un camion. Totul s-a întâmplat în această dimineață, puțin după ora 10.00, la intersecția străzii Vadul lui Vodă cu Măria Drăgan.

. Coliziunea între vehicule a fost surprinsă de o cameră de bord, iar imaginile, postate pe internet. Din filmuleț se vede cum un automobil, care se deplasează în fața taximetrului, îi taie brusc calea și îl lovește lateral. Ulterior, mașina de taxi deviază la stânga și este proiectată direct în camionul care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, se vede cum pasagerul din taxi, cel mai probabil, în stare de șoc, iese din mașină, face câțiva pași și cade la pământ. Și taximetristul, un bărbat de 32 de ani, a avut de suferit în urma accidentului. La fața locului a venit și un echipaj de poliție, pentru a documenta cazul.

Șoferul care va fi găsit vinovat de producerea accidentului riscă 1500 de lei amendă, dar și șase puncte de penalizare.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Luată la pumni de propriul soț

O femeie din Chișinău a fost luată la pumni chiar de soțul ei, în plină stradă, pentru că  nu i-ar fi permis să urce beat la volan

Mai mult, bărbatul, indignat că soția i-a luat cheile de la automobil, s-ar fi dezbrăcat în pielea goală și a stârnit un adevărat show pe o stradă din Chișinău.

S-a întâmplat pe strada Nicolae Zelinski din sectorul Botanica. Niște trecători, martori la cele întâmplate, ar fi încercat să apere femeia, dar și să-l calmeze pe bărbat, însă nu le-a reușit, așa că au fost nevoiți să cheme poliția.

Tânărul, însă, nu s-a conformat nici atunci când polițiștii i-au cerut să se calmeze. Acesta continua să înjure și să se comporte agresiv. Prin urmare, polițiștii l-au încătușat pe bărbat și l-au dus la inspectorat. Acolo, forțele de ordine au stabilit că bărbatul are 43 de ani și locuiește în Chișinău.

Acum, el este cercetat pentru huliganism nu prea grav și riscă să fie amendat cu până la 1500 de lei, sau ar putea munci 60 de ore gratuit, în folosul comunității.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii