Rețele de socializare

Ediție TV

/FOTO/ Încă o victimă a exploziei, scoasă dintre ruine

Încă un cadavru a fost găsit sub dărâmături,  în urma exploziei din sectorul Râșcani al capitalei. Trupul neînsuflețit a fost recuperată în această dimineață de către salvatori. Cadavrul victimei, care era dată dispărută, a fost depistat la etajul 14 al blocului.

Cauzele și consecințele exploziei din sectorul Râșcani sunt cercetate și de procurorii municipiului Chișinău, care au pornit o cauză penală, pentru omor din imprudență. Contactat telefonic, procurorul șef a Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați a declarat că dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a avut loc explozia nu ar fi respectat normele de exploatare a buteliei de gaz, riscă până la șase ani de detenție.

Procuratura a început cercetările după ce la etajul 16 al blocului unde s-a produs deflagrația, pompierii au găsit o butelie de gaz cu robinetul deschis. Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit.

În urma deflagrației, o femeia de 30 de ani și copilul ei de patru ani au fost striviți de tavanul locuinței. În seara de șapte octombrie, în jurul orei 23.00, salvatorii au scos de sub ruine corpurile neînsuflețite ale victimelor. Femeia decedată era profesoară de Limbă și Comunicare la Universitatea Ion Creangă din Chișinău.

Într-o postare pe o rețea de socializare, colegii transmit condoleanțe soțului ei, originar din Camerun, care și-a pierdut întreaga familie într-o singură clipă. Pe internet, oamenii s-au solidarizat cu tragedia bărbatului și i-au donat haine, dar și bani pentru a-și putea restabili actele de identitate. 

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii