Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Țigări și mărfuri de brand transportate ilegal 

Polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au oprit trei tentative de trafic ilicit cu țigări și mărfuri. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost reținute peste 17 mii de țigări.

Primul caz a fost înregistrat la post vamal ”Ungheni-feroviar”. Aici au fost depistate peste 11 mii de țigări într-un vagon al trenului Chișinău-București. Acestea erau ascunse în tavanul unei cușete.

Alte 4.000 de țigări nedeclarate au fost reținute pe aeroportul din Capitală. Acestea au fost descoperite în valiza unei pasagere a cursei Chișinău-Londra. Potrivit vameșilor, loturile au fost confiscate, iar călătorii – sancționați. Cel de-al treilea caz a fost înregistrat în această amiază, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.  Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat sub bateria auto a unei mașini peste 1 500 de țigări, fără timbru de acciz. Țigările au fost depistate cu ajutorul patrupedului Poliției de Frontieră Nero. Moldoveanul în vârstă de 36 de ani ar fi evitat să dea declarații, se precizează în comunicatul poliției de frontieră. Cazul este cercetat de Serviciul vamal.

Iar în noaptea de patru octombrie, pe traseul Criva – Lipcani, o patrulă a Poliției de Frontieră a reținut un lot de marfă. Bunurile de aproximativ 140 mii de lei au fost găsite în autoturismul unui moldovean de 42 de ani, care a fost oprit în trafic.

În interiorul vehiculului, polițiștii au depistat cantități impunătoare de electrocasnice, încălțăminte, instrumente auto, care erau transportate fără acte de însoțire. Șoferul ar fi declarat că avea rolul de”curier”și doar transporta marfa în orașul Edineț.

Loturile au fost reținute până la elucidarea circumstanțelor.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ Un chiriaș datornic s-a răzbunat crunt

O femeie a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împinsă de către un tânăr pe scările unui bloc de locuit. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

Incidentul s-ar fi produs pe 2 ianuarie, pe strada Lev Tolstoi din sectorul Centru al capitalei, scrie realitatea.md. Imaginile care surprind momentul în care victima de 40 de ani este împinsă și cade la capătul scărilor, au ajuns însă virale abia zilele acestea, după ce chiar victima le-a postat pe internet.

Femeia ar fi depus plângere la poliție abia pe 4 ianuarie. Potrivit oamenilor legii victima îl cunoștea pe cel care a împins-o pe scări. Aceasta îi dădea în chirie apartamentul pe care îl deține. Se pare că individul, în vârstă de 27 de ani, nu își plătise de ceva vreme chiria, iar între cei doi s-ar fi iscat un conflict.

Potrivit poliției, tânărul se află în libertate. În funcție de rezultatele expertizei medico-legale care va arăta gradul de severitate al leziunilor cu care s-a ales victima, se va stabili cum va fi pedepsit tânărul.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Tânărul care a tras în polițiști, în arest

Tânărul din Slobozia Mare, care a împușcat de două ori în direcția polițiștilor de frontieră, a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Suspectul se află în Penitenciarul nr. 5 din orașul Cahul. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege. Acesta a ieșit recent din detenție unde și-a ispășit pedeapsa pentru furt. Mai mult, forțele de ordine au constatat că arma de vânătoare, din care a tras tânărul, ar fi fost furată de la un locuitor al satului Lăpușna, Hâncești. Amintim că pe 13 februarie, polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Brânza au observat o persoană cu arma în spate, în zona de frontieră.

Când ar fi încercat să-l ajungă din urmă, bărbatul a tras două focuri în direcția polițiștilor, dar din fericire aceștia n-au fost răniți. La scurt timp bărbatul a fost reținut și încătușat. Mai mult, s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate.

Etilotestul la care a fost supus suspectul a arătat 0,18 mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost pornit dosar penal, iar dacă instanța îl va declara vinovat, riscă până la 8 ani de detenție.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Au ars de vii în subsolul casei

Incendiu în sectorul Râșcani al Capitalei. Flăcările au izbucnit în subsolul unui bloc de locuit din strada Braniștii, în seara de 14 februarie, în jurul orei 17.00.

Apelul la 112 a fost făcut de către un locatar care a simțit un fum dens. La fața locului au intervenit două autospeciale de intervenție ale pompierilor. Angajații IGSU au stabilit că ardeau lucruri învechite, dar și gunoi. Salvatorii au reușit să lichideze arderea fără ca aceasta să obțină răspândire. În timp ce stingeau flăcările, pompierii au găsit cadavrele a doi bărbați.

Deocamdată nu se cunoaște cine sunt, identitatea acestora urmează să fie stabilită. Totodată, specialiștii IGSU urmează să stabilească și circumstanțele producerii incendiului.

Potrivit pompierilor, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 17 situații de risc.

echipa.md

 

Citește mai departe

topul săptămânii