Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Țigări și mărfuri de brand transportate ilegal 

Polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au oprit trei tentative de trafic ilicit cu țigări și mărfuri. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost reținute peste 17 mii de țigări.

Primul caz a fost înregistrat la post vamal ”Ungheni-feroviar”. Aici au fost depistate peste 11 mii de țigări într-un vagon al trenului Chișinău-București. Acestea erau ascunse în tavanul unei cușete.

Alte 4.000 de țigări nedeclarate au fost reținute pe aeroportul din Capitală. Acestea au fost descoperite în valiza unei pasagere a cursei Chișinău-Londra. Potrivit vameșilor, loturile au fost confiscate, iar călătorii – sancționați. Cel de-al treilea caz a fost înregistrat în această amiază, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.  Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat sub bateria auto a unei mașini peste 1 500 de țigări, fără timbru de acciz. Țigările au fost depistate cu ajutorul patrupedului Poliției de Frontieră Nero. Moldoveanul în vârstă de 36 de ani ar fi evitat să dea declarații, se precizează în comunicatul poliției de frontieră. Cazul este cercetat de Serviciul vamal.

Iar în noaptea de patru octombrie, pe traseul Criva – Lipcani, o patrulă a Poliției de Frontieră a reținut un lot de marfă. Bunurile de aproximativ 140 mii de lei au fost găsite în autoturismul unui moldovean de 42 de ani, care a fost oprit în trafic.

În interiorul vehiculului, polițiștii au depistat cantități impunătoare de electrocasnice, încălțăminte, instrumente auto, care erau transportate fără acte de însoțire. Șoferul ar fi declarat că avea rolul de”curier”și doar transporta marfa în orașul Edineț.

Loturile au fost reținute până la elucidarea circumstanțelor.

echipa.md

Ediție TV

/VIDEO/ Omorât în timp ce trecea strada

Un bărbat de 43 de ani a murit pe patul de spital, după ce o mașină a dat peste el. Accidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 13.00, pe strada Nicolae Zelinski Chișinău.

Trecătorii, care au fost martori la accident au chemat imediat poliția, dar și ambulanța. Bărbatul accidentat a fost transportat de urgență la spital.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt de la spitalul de urgență Cristina Gorea a declarat că timp de mai multe ore, acesta a fost investigat de medici în zona roșie. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Internauții care au văzul cum s-a produs accidentul au scris pe o rețea de socializare că pietonul ar fi fost în stare de ebrietate, în momentul impactului.

Informația nu a fost confirmată de poliție.

Conform lefii, șoferul care l-ar fi tamponat pe bărbat, riscă până la șapte ani de detenție.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ A ”SPART” aparatul Drager

A spart aparatul Drager. Un tânăr de 27 de ani din Glodeni este primul șofer care a rămas fără permis de conducere, după ce a fost prins băut la volan.

Conducătorul auto a fost sancționat de polițiști, după noua legea cu privire la șoferii care urcă băuți la volan. Totul s-a întâmplat în noaptea de 14 decembrie, pe un drum din orașul Glodeni.

Potrivit polițiștilor, tânărul se plimba, noaptea cu mașina, când, la un moment dat, ar fi zărit în față un echipaj de patrulare. Atunci, pentru a nu fi observat de agenții INP, ar fi deconectat lumina în faruri și ar fi încetinit.

Gestul său nu l-a salvat, însă, de verificări, iar ofițerii de patrulare l-au oprit pe șofer.  În timp ce discutau, oamenii legii ar fi simțit un miros de alcool de la conducătorul auto. Pentru a-și confirma suspiciunile, polițiștii l-au testat pe șofer cu etilotestul.

Da ce-i treaba asta că:„Trebuie să filmați”? Scot și eu telefonul să filmez.

– Filmează.

– Dar mi se descarcă mobilul.
-Noi o să-ți dăm, dacă ceva, video. Dacă ai nevoie de video, noi o să-l dăm.
Gata, suflă, te rog, cinci secunde, în continuu, aici, să vedem cât ai servit. Încă, încă, încă, hop.

Aparatul Drager a arătat 1,08 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, ofițerii de patrulare i-au luat permisul de conducere, iar șoferul nu mai are dreptul să urce la volan, până când instanța va lua o decizie în privința acestuia. Amintim că, începând cu 14 decembrie, șoferii care sunt prinși la volan în stare de ebrietate riscă să rămână fără permis de conducere, pe un termen de până la un an.

Totodată, mașina acestora va fi transportată la o parcare specială, iar fiecare oră de parcare va fi achitată, de asemenea de șoferi. Potrivit INP, în total, în noaptea de 14 decembrie, pe traseele din țară au fost prinși trei șoferi în stare de ebrietate.

Citește mai departe

Ediție TV

Și-a revenit din comă

Tânărul de 21 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital, în urma accidentului de pe strada Ciuflea, și-a revenit din comă și se simte mai bine. 

Acesta este conștient şi a fost transferat în secția Neurochirurgie. În urma accidentului, el a suferit mai multe traumatisme, printre care comoție cerebrală şi contuzie pulmonară.

Cumplitul accident s-a întâmplat în noaptea de 8 spre 9 decembrie, puțin după ora 05.00, la intersecția străzilor Ciuflea cu București. Momentul impactului a fost surprins de camerele care supraveghează traficul rutier. Atunci, o maşină în care se aflau patru tineri s-a izbit violent de un stâlp de electricitate. Şoferul de 20 de ani şi o fată, de 21 de ani, care se afla pe bancheta din faţă, au murit pe loc.

În spate se aflau doi băieţi: tânărul de 21 de ani care a fost grav rănit şi un altul care a scăpat numai cu o rană la genunchi. Potrivit poliţiei, şoferul a urcat băut la volan şi conducea cu viteză excesivă.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz, în care va stabili toate circumstanțele.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii