Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO//FOTO/ Țigări și mărfuri de brand transportate ilegal 

Polițiștii de frontieră împreună cu vameșii au oprit trei tentative de trafic ilicit cu țigări și mărfuri. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost reținute peste 17 mii de țigări.

Primul caz a fost înregistrat la post vamal ”Ungheni-feroviar”. Aici au fost depistate peste 11 mii de țigări într-un vagon al trenului Chișinău-București. Acestea erau ascunse în tavanul unei cușete.

Alte 4.000 de țigări nedeclarate au fost reținute pe aeroportul din Capitală. Acestea au fost descoperite în valiza unei pasagere a cursei Chișinău-Londra. Potrivit vameșilor, loturile au fost confiscate, iar călătorii – sancționați. Cel de-al treilea caz a fost înregistrat în această amiază, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați.  Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat sub bateria auto a unei mașini peste 1 500 de țigări, fără timbru de acciz. Țigările au fost depistate cu ajutorul patrupedului Poliției de Frontieră Nero. Moldoveanul în vârstă de 36 de ani ar fi evitat să dea declarații, se precizează în comunicatul poliției de frontieră. Cazul este cercetat de Serviciul vamal.

Iar în noaptea de patru octombrie, pe traseul Criva – Lipcani, o patrulă a Poliției de Frontieră a reținut un lot de marfă. Bunurile de aproximativ 140 mii de lei au fost găsite în autoturismul unui moldovean de 42 de ani, care a fost oprit în trafic.

În interiorul vehiculului, polițiștii au depistat cantități impunătoare de electrocasnice, încălțăminte, instrumente auto, care erau transportate fără acte de însoțire. Șoferul ar fi declarat că avea rolul de”curier”și doar transporta marfa în orașul Edineț.

Loturile au fost reținute până la elucidarea circumstanțelor.

echipa.md

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ La primăria Chișinău se ia mită

Șase persoane, printre care șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relații funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari, au fost reținute într-un dosar de corupție. Totodată, alte 19 persoane sunt suspectate de complicitate, în același dosar.

Acestea sunt rezultatele celor 30 de percheziții efectuate astăzi de către ofițerii și procurorii anticorupție în mai multe locații, inclusiv la primăria Chișinău.

Potrivit CNA, persoanele publice din cadrul Primăriei facilitau perfectarea actelor pentru construcția, reconstrucția sau replanificarea unor imobile. Funcționarii de la primărie comunicau cu potențialii clienți cu ajutorul unor persoane intermediare.

Prin urmare, persoanele care doreau să-și legalizeze unele anexe la imobile, să-și extindă centrele comerciale sau să-și construiască o căsuță de vacanță apelau la intermediari, cărora le dădeau sume mari de bani. Intermediarii, la rândul lor, transmiteau o parte din suma primită funcționarilor de la primărie.

Forțele de ordine au pornit mai multe cauze penale, iar cei șase funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore.

Cu detalii despre numărul de cazuri investigate, sumele de bani găsite la suspecți, dar și pedeapsa pe care o riscă aceștia, ofițerii și procurorii anticorupție vor reveni ulterior.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Explozie într-o gospodărie din Comrat

O explozie de gaz a avut loc într-o casă privată din Comrat.

Două persoane au fost internate la spitalul raional. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 18 octombrie, pe strada Gavriliuk din Comrat.

Potrivit portalului de știri Gagauzinfo.MD, o explozie a avut loc în bucătăria de vară a unei case particulare din cauza unei scurgeri de gaze naturale.

La locul incendiul, de urgență au fost mobilizată Poliția și Pompierii.

Pompierii au localizat rapid focarul și au stins incendiul. Potrivit informațiilor preliminare, două persoane au primit arsuri de gradul doi și trei.

Ca urmare a exploziei și a arderii ulterioare, au fost deteriorate valorile de proprietate și materiale din bucătărie și din dormitorul adiacent. Cauza exploziei urmează a fi stabilită.

gagauzinfo.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Scandal cu pumni și cuțite

Patru persoane au fost reținute de carabinieri pentru comportament agresiv într-un cămin al Universității de Stat ,,Alecu Russo” din Bălți.

Scandal pumni și cuțite la un cămin din Bălți. Un bărbat și o tânără ar fi fost atacați de către patru persoane, în noaptea de 19 octombrie, la căminul unei universități din oraș. Norocul victimelor a fost ca prin preajmă să treacă doi carabinieri.

Aceștia au auzit cum s-a spart un geam și au mers să vadă ce să întâmple. Potrivit carabinierilor, când au ajuns în locul de unde se auzeau zgomotele, au observat un individ care îl bătea cu pumnii pe un bărbat, dar și amenința o tânără cu un cuțit.

Alți trei complici ai agresorului așteptau în ograda universității. Când au observat carabinierii, suspecții au luat-o la fugă, însă au fost reținuți. Ulterior, cei patru bărbați au fost predați polițiștilor din Bălți. Bărbatul care ar fi atacat victimele a fost reținut de către polițiști.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar suspectul riscă amendă sau chiar ar putea face până la trei ani de pușcărie.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii