Rețele de socializare

Frontiera

Acte falsificate și o mașină furată, ilgalități semnalate în PTF Sculeni

Un autoturism aflat în căutare internațională, două cărți de identitate românești și un permis de conducere rusesc cu indici de falsificare, au fost depistate și reținute de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni. Incidentele au fost înregistrate în ultimele zile, fiind documentate trei persoane.

Mijlocul de transport dat în urmărire de către INTERPOL, pe motivul că este furat pe teritoriul României, a fost indisponibilizat în punctul de trecere Sculeni, pe sensul de intrare în țară. Conducătorul auto, un cetățean al României a oferit actele necesare pentru verificările procedurale, în urma cărora s-a constatat că asupra autoturismului de model Peugeot 407 există consemn la frontieră.

În timpul audierilor, bărbatul s-a arătat surprins de veste și susține că nu cunoaște nimic despre fapta depistată, deoarece l-a procurat legal.

Șirul ilegalităților îl continuă un conațional pasibil de cercetare penală pentru deținerea asupra sa a unui permis de conducere falsificat, care ar fi emis de autoritățile din Federația Rusă.

Tânărul în vârstă de 25 de ani s-a prezentat la linia de control în calitate de pasager de pe ruta neregulată Chișinău – Paris. În baza unei analize de risc moldoveanul a fost supus verificărilor suplimentare unde s-a și depistat indicii ce clasifică actul nevalabil.

Interogat, acesta a comunicat polițiștilor de frontieră că nu este în cunoștință de cauză și că ar fi o neclaritate la mijloc întrucât a absolvit Colegiu AgroIndustrial din orașul Irkutsk în incinta căruia a finisat școala de șoferi.

Inspectorii Poliției de Frontieră au zadărnicit planurile a încă doi moldoveni ce urmau să se legitimeze în calitate de cetățeni ai României pe teritoriul Germaniei, unde lucrau ca șoferi de camion.

Cele două cărți de identitate românești au fost depistate în portmoneul personal al tânărului în vârstă de 36 ani, originar din or. Cantemir. Acesta a comunicat că prin intermediul unui necunoscut a intrat în posesia actelor contra sumei de 200 euro pentru fiecare, unul fiind emis chiar pe numele lui, iar cel de-al doilea urma să-l transmită unui amic.

În consecință s-au întocmit procese verbale de constatare și audiere, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea cazurile semnale și pentru identificarea persoanelor implicate.

Citește mai departe
Advertisement

Ediție TV

/VIDEO/ A vrut să se ascundă de pedeapsă

Un moldovean, căutat de INTERPOL pentru conducerea automobilului fără permis și în stare de ebrietate, dar și pentru mai multe acte de huliganism, a fost reținut în România.

Totul a avut loc în amiaza de 17 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, Iași. Potrivit poliției din România, tânărul, de 23 de ani intenționa să iasă din țară. În timpul verificării actelor, forțele de ordine au stabilit că pe numele tânărului este emisă o alertă pe Interpol. La fața locului au venit polițiștii din Vaslui..

SILVIA MANTA, SUBINSPECTOR, INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE VASLUI, ROMÂNIA:

Bărbatul de 23 de ani din RM, care  fost identificat în PTF Albița, a fost preluat de către polițiști din Cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vaslui și prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași, în vederea emiterii ordonanței de reținere pentru 24 de ore, și ulterior, arestarea preventive.

Ulterior, magistrații de la Curtea de Apel, Iași urmează să extrădeze tânărul în Republica Moldova, pentru ca acesta să-și ispășească pedeapsa pentru infracțiunile săvârșite.

echipa.md

 

 

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Mașină plină cu țigări la frontieră

A vrut să scoată din țară aproape șase mii de țigări de contrabandă, dar nu i-a reușit. Polițiștii de frontieră de la Giurgiulești au găsit ascunzișul din mașina sa.

Este vorba despre un bărbat de 40 de ani originar din satul Slobozia Mare, Cahul. Suspectul s-a prezentat, în noaptea de 18 octombrie, în jurul orei 02:30, la punctul de Trecere a Frontierei Giurgiulești, pentru a ieși din țară. Potrivit polițiștilor de frontieră, bărbatul ar fi oferit actele spre verificare.

Ghinionul suspectului a fost ca, în timp ce aștepta să-i fie restituite documentele, forțele de ordine au hotărât să-i verifice autoturismul. Mai mult, polițiștii au adus și câinele specializat al vămii pentru a-i ajuta la căutări. La scurt timp, patrupedul a semnalat ceva dubios la aripa din spate a mașinii.

Prin urmare, polițiștii împreună cu vameșii au găsit 5.800 de țigări de diferite mărci. În timpul audierilor, suspectul ar fi refuzat să facă careva declarații. În consecință, toate țigările au fost confiscate, iar suspectul riscă să fie sancționat cu amendă de până la 4 mii 500 de lei.

echipa.md

Citește mai departe

Frontiera

/FOTO/ S-A PLIMBAT PRIN TOATĂ EUROPA CU O MAȘINĂ FURATĂ: Un moldovean a fost prins în România la volanul unei mașini furate din Italia.

S-a pornit din Italia cu mașina furată, dar nu a ajuns până la destinație. Un moldovean de 33 de ani este cercetat de polițiștii de frontieră din România, suspectat că a furat un autoturism.

Asta după ce, pe 16 octombrie, suspectul s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei Sculeni, Iași pentru a ieși din țara vecină.

Când au verificat actele mașinii, forțele de ordine au constatat că aceasta este dată în căutare de către autoritățile italiene de pe 12 octombrie. Moldoveanul ar fi declarat că mașina aparține firmei la care lucrează și că nu cunoștea că autoturismul este furat.

Prin urmare, automobilul a fost indisponibilizat, iar moldoveanul riscă dosar penal pentru furtul autoturismului.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii