Rețele de socializare

Grave

Bebeluș de o lună, mort subit la spital. Părinții acuză medicii

Tragedie pentru o familie din Horești, Ialoveni. Bebelușul acestora a decedat subit la doar o lună de la naștere.

Cazul tragic a avut loc în foarte scurt timp, iar întreaga familie acuză medicii de malpraxis, transmite Știri.md.

În ziua de 2 octombrie, mama a venit la spital cu bebelușul, acesta fiind răcit. Starea micuțului nu era gravă, femeia venind cu transportul public din Ialoveni până la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

La internare, mamei i s-a spus că micuțul are pneumonie și că i se vor administra antibiotice, după care i s-a făcut un șir de analize, medicii menționând că nu e în stare gravă, spun rudele.

În cursul nopții acestuia i s-a făcut rău și a decedat, iar mătușa bebelușului spune că din nas îi curgea sânge.

Familia micuțului susține că este un caz de malpraxis, iar după deces părinților li s-a spus că și la cap ceva era în neregulă, fapt neobservat de medici când micuțul era încă viu.

Mai mult, mătușa susține că după deces, medicii au spus că bebelușul avea probleme cu inima de la naștere.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a confirmat decesul micuțului, însă a negat malpraxisul.

„Copilul a fost internat cu broncho-pneumonie bilaterală, starea de gravitate medie. I s-a prescris tratament cu antibiotice, injecție. Copilul seara a mâncat, era conștient, iar pe la 3-4 dimineața mama a constatat că nu e în regulă. S-a efectuat resuscitarea, însă deja era prea târziu”, a declarat Maxim Cazacu.

Totodată, ofițerul de presă a declarat că este o moarte subită din cauză necunoscută.

Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma expertizei medico-legale.

stiri.md

Ediție TV

/VIDEO/ A ars de viu în propria locuință

Un incendiu a luat viața unui bărbat de 59 de ani. Victima a ars de vie în apartamentul în care locuia.

Tragedia s-a întâmplat în noaptea de 18 octombrie, puțin după miezul nopții într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei.

Potrivit pompierilor, apelul la 112 a fost făcut de către vecini.

Deocamdată nu este clar de la ce a pornit focul și de ce bărbatul nu a reușit să se salveze. Despre caz a fost anunțată și poliția, care împreună cu angajații IGSU urmează să stabilească toate circumstanțele.

echipa.md

 

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Uciși de o sobă defectă

Sobele defecte au început să facă, din nou, victime. Un cuplu din Cimișlia, soțul de 66 de ani și soția de 64 de ani, au fost găsiți morți în propria locuință.

Cadavrele celor doi au fost depistate de către vecini în dimineața de 18 octombrie, în casa lor din satul Munteni. Speriați, vecinii au făcut apel la 112, iar la fața locului au venit polițiștii și salvatorii.

Potrivit pompierilor, victimele au inhalat gazul toxic emanat de soba defectă.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL MAI:

Potrivit primelor investigații se presupune că oamenii au murit după ce au utilizat soba din casă. Expertiza medico-legală urmează să stabilească dacă oamenii au fost răpuși de monoxidul de carbon emanat de la sobă. 

Pompierii, dar și polițiștii din Cimișlia urmează să stabilească circumstanțele exacte în care au decedat cei doi soți.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

GROAZNIC: Și-ar fi înjunghiat mortal vecinul pentru o sticlă de vodkă

Și-a recunoscut vina. Un bărbat de 42 de ani din satul Carmanova, Grigoriopol, s-a adresat la milițienii din regiune, pe 17 octombrie, pentru a se autodenunța. Bărbatul ar fi recunoscut că și-a ucis un vecin de 72 de ani.

Potrivit suspectului, în noaptea de 11 octombrie, fiind beat, s-a dus să-și viziteze prietenul. La un moment dat, între ei s-ar fi iscat o ceartă, iar suspectul ar fi luat un cuțit și i-ar fi aplicat victimei 14 lovituri.

Ulterior acesta ar fi căutat prin toată casa bani, iar din cele 25 de ruble transnistrene pe care le-a găsit și-ar fi cumpărat o sticlă de vodkă.

Cadavrul bărbatului a fost depistat a doua zi dimineață, de către asistentul social. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă să fie pedepsit pentru omor.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii