Rețele de socializare

Grave

Bebeluș de o lună, mort subit la spital. Părinții acuză medicii

Tragedie pentru o familie din Horești, Ialoveni. Bebelușul acestora a decedat subit la doar o lună de la naștere.

Cazul tragic a avut loc în foarte scurt timp, iar întreaga familie acuză medicii de malpraxis, transmite Știri.md.

În ziua de 2 octombrie, mama a venit la spital cu bebelușul, acesta fiind răcit. Starea micuțului nu era gravă, femeia venind cu transportul public din Ialoveni până la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău.

La internare, mamei i s-a spus că micuțul are pneumonie și că i se vor administra antibiotice, după care i s-a făcut un șir de analize, medicii menționând că nu e în stare gravă, spun rudele.

În cursul nopții acestuia i s-a făcut rău și a decedat, iar mătușa bebelușului spune că din nas îi curgea sânge.

Familia micuțului susține că este un caz de malpraxis, iar după deces părinților li s-a spus că și la cap ceva era în neregulă, fapt neobservat de medici când micuțul era încă viu.

Mai mult, mătușa susține că după deces, medicii au spus că bebelușul avea probleme cu inima de la naștere.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a confirmat decesul micuțului, însă a negat malpraxisul.

„Copilul a fost internat cu broncho-pneumonie bilaterală, starea de gravitate medie. I s-a prescris tratament cu antibiotice, injecție. Copilul seara a mâncat, era conștient, iar pe la 3-4 dimineața mama a constatat că nu e în regulă. S-a efectuat resuscitarea, însă deja era prea târziu”, a declarat Maxim Cazacu.

Totodată, ofițerul de presă a declarat că este o moarte subită din cauză necunoscută.

Cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită în urma expertizei medico-legale.

stiri.md

Grave

/FOTO/ O femeie de 67 de ani a ars de vie de propria casă

Sobele defecte au mai răpus o viață. O femeie de 67 de ani a ars de vie în propria locuință. S-a întâmplat în seara de 13 decembrie, puțin după ora 20:30 de minute, într-o gospodărie din satul Horești, Ialoveni.

Potrivit pompierilor, o femeie a făcut apel la 112 și a anunțat că arde locuința vecinei sale. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, poliția, dar și o ambulanță.

În timp ce lichidau flăcările, salvatorii au găsit cadavrul carbonizat al proprietarei casei, în una dintre odăi. Pompierii au luptat mai bine de două ore cu focul, care a reușit să distrugă 80 de m2 din locuință. Preliminar, incendiul ar fi pornit de la soba defectă din casă.

Toate circumstanțele urmează să fie stabilite de către specialiști.

echipa.md

Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Crima de la Vișniovca

Polițiștii au reținut doi suspecți în cazul femeii omorâte din satul Vișniovca, Cantemir. Este vorba despre un minor în vârstă de 14 ani și un tânăr de 18 ani, originari din aceeași localitate cu victima.

Adolescentul de 18 ani a fost încătușat în capitală, în seara de 12 decembrie, de către ofițerii INI. Potrivit oamenilor legii, aceștia ar fi omorât femeia după ce ar fi furat pachete de țigări, ciocolate, biscuiți, cafea, gume de mestecat, dar și alte produse alimentare din magazinul victimei.

Potrivit poliției, principalul suspect este tânărul de 18 ani, care ar fi lovit-o pe femeie, după ce aceasta l-ar fi recunoscut.

Amintim că, tragedia s-a produs în dimineața de 11 decembrie. Cadavrul femeii a fost depistat de către o vecină, care a fost sunată de fiica victimei, după ce mama acesteia n-a mai răspuns la telefon. Veniți la fața locului, poliția a constatat că femeia a murit după ce a fost lovită de mai multe ori cu o rangă de metal în cap. Victima era o femeie de afaceri din localitate și era proprietara unui magazin. Poliția a mai precizat că din casa victimei nu s-a furat nimic. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă detenție pe viață.

echipa.md

Citește mai departe

Grave

UPDATE: Au fost reținuți suspecții omorului de la Cantemir. Unul dintre suspecți are 14 ani

UN minor de 14 ani și un adolescent de 18 ani au fost reținuți recent, de ofițerii INI, suspectați că ar fi omorât-o pe femeia de 68 de ani din satul Vișniovca, Cantemir.

Imagine simbol

Informația a fost confirmată pentru echipa 902 de către șeful INI, Ion Iachimov.

Potrivit sursei, minorul de 14 ani a fost reținut chiar în localitatea unde s-a produs crima, iar celălalt suspect, pe o  stradă din Chișinău.

În prezent, aceștia sunt audiați de către forțele de ordine.

Amintim că trupul neînsuflețit al femeii de 68 de ani a fost găsit pe 11 decembrie, la ea acasă. Femeia avea o mulțime de răni, provocate cu o rangă metalică. Victima era proprietara unui magazin din localitate.

echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii