Rețele de socializare

Moldova

Lacul Manta inspectat de Serviciul Piscicol

În cadrul unei acțiuni comune de inspectare organizată de Serviciul Piscicol și cu participarea Poliției de Frontieră Cahul, a fost inspectat lacul Manta din preajma localităților Pașcani și Manta, r-nul Cahul.

Publicat

Inspectorii au depistat și ridicat peste 3 km de plase instalate de braconierii locali, deși este instituită perioada de prohibiție a pescuitului.
În flagrant au fost surprinse 7 persoane care au fost sancționate contravențional conform art.114(1) al Codului Contravențional al R.M. Suma totală a amenzilor aplicate a constituit 3300 lei. Circa 20 kg de pește a fost eliberat în stare vie.

Serviciul Piscicol de Stat


Moldova

Ar fi cerut 1800 de euro pentru un permis de conducere. O femeie din Drochia, reținută de CNA

Ar fi cerut 1800 de euro pentru un permis de conducere, dar planul i-a eșuat după ce a fost denunțată la CNA.

Publicat

O femeie din Drochia este suspectată într-un dosar de trafic de influență. Mai exact, bănuită că ar fi cerut mită de la un bărbat în schimbul obținerii unui permis de conducere.

Femeia l-ar fi convins pe acesta că poate influența funcționarii de la Secția de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Soroca și în acest fel ar putea obține mult mai ușor permisul de conducere pentru categoria B.

În cele din urmă, bărbatul a denunțat femeia la CNA, iar ofițerii de investigație au pornit un dosar penal pentru trafic de influență.


La domiciliul suspectei au fost desfășurate percheziții în urma cărora a fost ridicat un telefon mobil cu probe concludente pentru urmărirea penală. Femeia este cercetată în stare de libertate.


Citește mai departe

Moldova

Un TIR încărcat cu semințe de floarea-soarelui s-a răsturnat la Bălți: Șoferul, transportat la spital

În seara zilei de 15 aprilie 2024 salvatorii din nordul țării au descarcerat o persoană în urma unui accident rutier produs la periferia orașului Bălți.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat al ora 19:56. Potrivit informațiilor înregistrate, un camion de model MAN TGA s-a inversat în timpul deplasării, iar conducătorul  auto a rămas blocat în cabina TIR-ului.

La fața locului, în mod de urgență au intervenit angajații Direcției Regionale Căutare Salvare nr.2 a IGSU. Pompierii au efectuat lucrări de descarcerare a conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a primit diverse traumatisme.

Ulterior, acesta în stare conștientă a fost preluat de echipa de medici și transportat la spitalul municipal din Bălți. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite de către organele de drept.


Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 62 situații de risc.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie la Bălți: O fetiță de 12 ani, găsită strangulată într-o fâșie forestieră

O fetiță de 12 ani a fost găsită strangulată într-o fâșie forestieră din proximitatea municipiului Bălți. Cazul a avut loc pe data de 13 aprilie, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele acestei tragedii.

Publicat

„Pe data de 13 aprilie, poliția din Bălți a fost sesizată despre depistarea unei minore de 12 ani, strangulată, într-o fâșie forestieră din proximitatea municipiului Bălți.

La examinarea de către medici, pe corpul neînsuflețit al minorei nu au fost depistate semne de moarte violentă.

Cazul a fost înregistrat, iar oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în cadrul unui proces penal.


Totodată, cadavrul minorei a fost îndreptat pentru efectuarea expertizei medico-legale”, informația a fost comunicată pentru UNIMEDIA de ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Bălți, Ina Banari.


Citește mai departe

topul săptămânii